Denne opskrift er nem og hurtig. Og så smager det vandvittigt lækkert. Man kan eksperimentere med mange forskellige varianter, men her kommer to af vores favoritter. For at lave ørredtatar anbefaler vi at du har fileteret en ørred og haft den liggende på frost i 2 døgn. Så du er sikker på at der ikke er parasitter i kødet. Det er også altid en god idé at fjerne indvolde hurtigst muligt efter den er fanget, da eventuelle parasitter vil vandre over i kødet efter fisken er død.

Fisken tages op af fryseren i god tid, så den er tempereret og klar til brug.  Skær fileten i små tern og fordel kødet i to skåle. Herefter smages hver skål til med følgende ingredienser:

Ørredtatar med chili

1-2 spsk. mayonnaise

2 tsk. frisk citronsaft

Tørret chili (smag til udfra styrke og egne smagsløg)

Salt

Peber

Ørredtatar med dijon

1-2 spsk. mayonnaise

2 tsk. frisk citronsaft

1 spsk. dijonsennep (mængden reguleres efter egne smagsløg)

Salt

Peber

Du kan servere tararen som forret med smørstegte rugbrødscroutoner eller spise tararen på et stykke ristet rugbrød.

Velbekomme!