Om elemento

Elemento er grundlagt af Thomas Roosen og Rasmus Mortensen.

Vi er begge to naturmennesker med en stor passion for havet, skoven samt at tilberede de ting vi samler og jager. Ligesom vi finder udfordringer, oplevelser og spænding i naturen, finder vi også ro, fordybelse og fornyet energi i den. Det er disse ting som vi brænder for at give videre til dig.

Med efterhånden mange år på bagen som undervandsjægere, har vi et solidt fundament for at introducere dig til den forunderlige verden både under og over vandet. Og med den kraftige interesse og vækst i denne sport de sidste par år, føler vi et ansvar for at være med til at søsætte nye undervandsjægere på den bedste og sikreste måde – så vores sport og passion bliver ved med at være bæredygtig og sikker, side om side med de mange andre mennesker der nyder havet ligesom os.

Elemento afholder kurser for begyndere og øvede undervandsjægere, polterabendarrangementer, og virksomhedsarrangementer. Vi samarbejder med Morten Rosenvold Villadsen hvor han står for den gastronomiske side af hans kurser gennem undervandsitetet.dk. Elemento samarbejder også med Søren Neubert fra Sportsbutikken omkring afholdelse af kurser og udlejning af dykkerdragter.

Thomas Roosen

thomas roosen

Thomas er en passioneret undervandsjæger som tilbringer så meget tid som muligt under vandet. Når fisken er skudt, bliver den på ny centrum i køkkenet, hvor Thomas helst udfordrer sig selv med nye fiskeretter.

Thomas har en kandidatgrad i musik og underviser  i klaver og guitar. Det er særligt det at lære fra sig, og give andre glæde ved at lære noget nyt han brænder for.

Hvis alt skal gå op i en højere enhed, så bliver fisken han har fanget under vandet tilberedt med hjemmesankede bær, svampe og urter over åben ild i strandkanten.

Rasmus Mortensen

Rasmus er uddannet kommerciel pilot og grafiker. Han har rejst i det meste af verden og blandt andet undervandsjaget i Sydkorea, Mikronesien, Sri Lanka, Australien, Bahamas, Filippinerne og USA. Rasmus begyndte at fridykke med harpun i 2004 og har rigtig godt styr på alt det tekniske såsom udstyr, hvordan man finder gode spots, vind, vejr og strøm og meget andet. Rasmus har desuden taget to fridykkerkurser med én af verdens bedste fridykkere og han kan holde vejret i 5 minutter.

Når Rasmus er over vandet er hans største passion at bage pizzaer og brød, og han er øjeblikket i Seoul hvor han er ved at introducere nordisk mad og dansk livsstil til sydkoreanerne. 

Marianne Mark

Marianne er naturvejleder og forfatter til bogen Spis Strandurter. Marianne har i mange år været drivkraften bag Køge Kyst og Det Grønne Hus’ Udendørs Madskole, hvor hundredvis af mennesker har været med til at indsamle vilde urter, bær og rødder, som tilberedes under åben himmel på Køge Havn. Sidste år startede Marianne op som VILD MAD formilder et projekt under Restaurant Noma. Her har Marianne erfaring med indsamling af vilde urter i samarbejde med flere af Danmarks bedste kokke. Marianne er nu en af drivkræfterne bag Køge Fælles Jord, som arbejder med alternative dyrkningsmetoder i form af Madskove, flerårige grøntsager og dyrkning af vilde urter i et madskovssystem, hvor permakulturens skovhaveprincipper følges.