Sidste efterår havde elemento besøg fra Asien, nærmere bestemt Sydkorea. I Sydkorea er der for tiden en del fokus på dansk og nordisk kultur, og derfor var der store forventninger til programmet “pocha beyond borders”, som skulle optages dels i Frankrig og dels i Danmark.

Konceptet går ud på at en række kendte koreanske skuespillere, sangere, sportsstjerner osv. skal køre en koreansk gaderestaurant i et par uger i et andet land, og servere koreansk mad for lokale mennesker. Alt bliver filmet fra alle mulige vinkler, og gæsterne i programmet er specielt inviteret, da de fleste af dem har én eller anden forbindelse til Sydkorea i forvejen.

Eftersom en del af elemento har gode forbindelser til Sydkorea blev vi inviteret til at afholde et kursus i undervandsjagt for to af de koreanske stjerner, sangerinden og skuespillerinden Yoon Bomi (윤보미) og skuespilleren Lee Yi-kyung (이이경).

Det var en smuk efterårsdag ved Humlebæk, vandet var 18 grader og luften var nogenlunde det samme. En svag fralandsvind blæste over det spejlblanke vand mens et crew på ca. 15 koreanske kameramænd, assistenter, manuskriptforfattere, lyd- og lysfolk samt droneoperatører gik i gang med at gøre klar til optagelse. Yoon Bomi (윤보미) og Lee Yi-kyung (이이경) viste sig at være rigtig søde og efter at vi havde budt dem velkommen, gik vi i gang med kurset.

Normalt når elemento holder kursus, gennemgår vi sikkerhed, udstyr, vind, strøm, fiskearter og meget mere ganske grundigt, og tager os god tid så vi er sikre på at alle føler sig trygge og er 100% klædt på til det kommende dyk. I et TV program foregår tingene lidt anderledes, da det mest af alt handler om at få nogle gode optagelser med hjem, og så er der et andet tidspres da de to stjerner skulle tilbage til deres gaderestaurant om aftenen. Og så er der selvfølgelig en vis sprogbarriere, fra koreansk til engelsk til dansk. Vi fik dog gennemgået de vigtigeste ting, og derefter tog Thomas Lee Yi-kyung (이이경) under vingerne mens Rasmus guidede Yoon Bomi (윤보미) rundt mellem ålegræs, sand, fisk og krabber.

Efter et stykke tid i vandet, fik vi et par fladfisk på spyddet, som vi på bedste TV-vis fik filmet fra alle vinkler, inklusiv nogle cool droneskud fra luften. Yoon Bomi (윤보미) blev rimelig hurtigt kold mens Lee Yi-kyung (이이경) nærmest ikke var til at drive op af vandet. Bagefter serverede vi hjemmebagt brød med cremeost, hjemmerøget laks og frisk purløg for vores nye koreanske venner og det var et stort hit, at dømme efter deres ansigtsudtryk.

Vi havde under hele kurset en oplevelse af at dette var noget helt specielt for vores to kursister. I Sydkorea lever berømtheder ofte et meget beskyttet liv, uden mulighed for at at opleve andet end den konstante jagt på videre success, så vi var utroligt glade for at kunne give dem en unik og anderledes oplevelse under og over vandet. 

Husk at du også kan komme på kursus med elemento. Klik her og vælg dit kommende kursus – også selvom du ikke er Sydkoreansk popstjerne 🙂